Осман Октай: Краят на ерата “Борисов“ е близо

Пеевски ще се показва често и ще се опита да повлияе на избора на главен прокурор

“Оставката на Цветанов поискана от Бойко Борисов не ме изненадва. Борисов заяви, че се преувеличава ролята на Цветанов в структурите на ГЕРБ през годините, всичко това след изказването и заканите на Бойко Борисов, че ще има тотална чистка след като разбра, че ГЕРБ губи голям потенциал от избиратели, отвратени и от неговото управление“, това заяви бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай в ефира на ТВ+.

“Той се опитва да се изчисти, махайки всички такива от горе до долу, които го дискредитират.

Борисов явно си дава сметка какъв сблъсък му предстои, особено в краткия период до местните избори, да се сблъска с наложени от Цветанов в тези десет години кадри, които мафиотизираха области и общини. Той тепърва ще има челен удар с тези хора, с тези кадри, защото той не може да ги разчисти“, каза Октай.

“Дори аз започвам да си мисля, че в София ще има излъчен нов кандидат за кмет на мястото на Фандъкова. Не като наказателна мярка срещу Фандъкова, а по-скоро Фандъкова ще остане близко до Бойко Борисов, за да развива друга кариера, но по всяка вероятност и от изборните резултати, които получи ГЕРБ, включително и в София, ще има според мен промяна“, констатира бившият политик.

“С тези промени Борисов се опитва да ни каже, че той не е знаел какви мафиотски структури са направени по вина на Цветанов. Това обясняваше Борисов и преди изборите. Аз смятам, че това е началото на края на ерата на Борисов. За Пеевски ви казах, че той няма да отиде в Европа, сега ще ви кажа, че Пеевски по-често ще го виждаме, казах го и преди старта на парламента, затова защото предстои избор на главен прокурор“, заяви още Осман Октай.

“За него, за неговата клика и цялата политическа класа, ще бъде много важно кой ще бъде избран за следващ главен прокурор. Ролята на Пеевски ще бъде за пореден път, както при избора на Цацаров, да бъде един от координаторите и лобистите за избора на следващия прокурор, за да може да оцелее и неговият проект“, допълни той.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"