Русия: Видеоматериалите, на които се основава обвинението за MH17, са фалшифицирани |

Видеоматериалите, на които се основава в своите изводи Съвместната разследваща група по делото за сваления самолет на Малайзийските авиолинии, са фалшифицирани. За това свидетелствали високоточни експертизи, обявиха от руското външно министерство.

От ведомството отбелязват, че Москва е била готова да окаже пълно съдействие на разследването, като в тази връзка бил свършен голям обем работа.

„От разсекретяване на данни за руската военна техника и провеждането на сложен експеримент от страна на концерна „Алмаз-Антей“, до предаването на първични радарни данни и документация, доказваща украинската принадлежност на ракетата, свалила малайзийския Боинг, а също така и високоточни експертизи, доказващи фалшифицирането на видеоматериалите, на които се основава в изводите си Съвместната разследваща група“, се посочва в съобщението на руското външно ведомство.

По-рано от Министерството на външните работи на Русия нарекоха „голословни“ обвиненията на Съвместната разследваща група срещу Русия във връзка с MH17.

Заместник главният прокурор на Русия Николай Виниченко обяви, че не били представени никакви данни, които да показват причастност на руски граждани в катастрофата на малайзийския боинг в небето над Донбас през 2014 г.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Москва била готова за конкретен и професионален разговор по всички аспекти на продължаващото международно разследване на катастрофата на малайзийския боинг в Източна Украйна през 2014 г.

Както съобщи, днес на пресконференция Съвместната разследваща група по случая с трагедията с малайзиския Боинг съобщи, че четирима души – трима руснаци и един отговорност, ще бъдат привлечени към наказателна отговорност за смъртта на 298 души през юли 2014 г. Издадена е международна заповед за арест по отношение на заподозрените – руснаците Игор Гиркин, Сергей Дубински и Олег Пулатов, както и украинецът Леонид Харченко. Четиримата ще бъдат обвинени в убийство на 298 души. Делото срещу тях ще започне на 9 март 2020 година.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"